2020. január 16., csütörtök

10 NAP IMÁDSÁGBAN 2020 - 9. nap CSÜTÖRTÖK


MA IS ÉLŐBEN 20:00 órakor várunk szeretettel! Itt jelentkezhetsz be: https://zoom.us/j/5555144000

10 nap imádságban 2020

Keressük és kérjük Isten Szentlelkét!

9. nap – A Szentlélek munkája

„És ezek után láték más angyalt leszállani a mennyből, akinek nagy hatalma vala; és a föld fénylett annak dicsőségétől. És hallék más szózatot a mennyből, amely ezt mondja vala: Fussatok ki belőle én népem, hogy ne legyetek részesek az ő bűneiben, és ne kapjatok az ő csapásaiból” (Jel 18:1, 4).

„Óriási szükségünk van arra, hogy a Szentlélek munkálkodjon bennünk. A Szentlélek egészen Isten, úgy működésében, mint megnyilvánulásában. Atyánk azt akarja, hogy miénk legyen Lelke kegyelmes kiáradása, s akkor olyan hatalommal munkálkodnánk, amilyet nem láttunk és nem tapasztaltunk korábban. Így mindig bennünk fog élni a szeretet, a hit és a reménység. Előre haladhatunk hitben, bízva abban, hogy a Szentlélek lesz a társunk” (Ellen G. White: Evangelism, 299. o.).

Egyszer elérkezik Isten népe körében a hatalmas ébredés szerte, az egész földön. A Szentlélek leszáll nagy hatalommal. A Szentléleknek ezt a működését a bibliai időkben a kései esőhöz hasonlították, ami a Közel-Keleten évente hullott, és beérlelte a gabonát az aratásra (Zak 10:1). Lesz idő, amikor Isten népe kimegy, hogy minden lehetséges módon megossza másokkal a hitét. Csodák történnek Krisztus hatalma által. Ezrek, talán milliók fogadják el az üdvösséget. A Szentlélek munkája az, hogy megmentse az elveszetteket, és nincs nagyobb öröm annál, mint osztozni vele ebben a munkában.

Egy szombaton egy házaspár, Lance és Renae jelent meg a gyülekezetünkben. Valaki otthagyott a házuk küszöbén egy otthoni bibliatanulmányozásra való könyvet. Bizonyos élethelyzetük miatt Lance és Renae úgy döntöttek, adnak egy esélyt ennek a könyvnek. Átlapozták, és felfedezték benne a szombat témáját. Ez felkeltette az érdeklődésüket. Alaposan áttanulmányozták azt a részt, és úgy érezték, meg kellene találniuk azt az egyházat, amelyik ezt a könyvet nyomtatta. Felfedezték az impresszumban, hogy a kiadó a Hetednapi Adventista Egyház. Megkeresték a gyülekezetet, és szombaton el is jöttek. Lance megmutatta nekünk a könyvet, és megkérdezte, hogy mi adtuk-e ki. „Igen” – válaszoltam. „Nagyszerű!” – lelkesedett Lance. „Sok-sok kérdésünk van! Lenne lehetőség arra, hogy valaki eljöjjön hozzánk, és bibliaórákat adjon?” Természetesen biztosítottam őket arról, hogy örömmel megteszem ezt. Amikor meglátogattam őket, tudomásomra hozták, hogy két fiukkal együtt komoly változtatásokra készülnek az életükben. Alkoholisták és szerhasználók lettek, házasságuk romokban hevert. Tudtam, hogy Jézus szabadító hatalmára van szükségük. Megosztottam velük az evangélium üzenetét, és közben imádkoztam magamban Isten segítségéért. Láthattam, hogyan győzi meg őket mélységesen a Szentlélek. Amikor befejeztem mondandómat, megkérdeztem tőlük: „Van valami okotok arra, hogy ne adjátok át az életeteket Jézusnak?” Úgy válaszoltak, hogy nagyon boldogan elfogadják a Jézus által felkínált bűnbocsánatot és üdvösséget. Ott rögtön letérdeltünk imádkozni, vezettem őket, hogyan mondják el bűnbánatukat és fogadják el Jézust Megváltójuknak és Uruknak. Könnyekkel a szemükben ismételték utánam, és örömmel álltunk fel az ima után. Egyértelmű volt a Szentlélek csodatévő ereje. Most már mindketten az Isten gyermekei voltak.

Amikor következő héten megérkeztem hozzájuk, alig tettem három lépést a nappaliba, Lance máris kérdezett: „Lelkész, mi a helyzet a dohányzással? Gondolod, hogy egy keresztény cigizhet?” A bibliaóráknak és későbbi látogatásaimnak köszönhetően Lance és Renae megszabadultak minden lánctól, amivel sátán megkötözte őket. Hamarosan megkeresztelkedtek, és Krisztus ügyének lelkes munkásai lettek. Családtagjaiknak és barátaiknak mind elmondták a bizonyságtételüket és bibliaórákat adtak. Ők is elkezdtek a Szentlélekkel dolgozni, hirdetni az evangéliumot a környezetükben élőknek. Milyen csoda ez!

Bibliaszövegek, melyek alapján imádkozhatunk
·          Mt 28:19-20 – Jézus minden követője tegyen meg minden tőle telhetőt azért, hogy az üdvösség jó híre terjedjen.
·          Jn 16:13 – Amikor a Szentlélek munkálkodik, emberek vonzódnak Isten Igéjének igazságaihoz.
·          ApCsel 9:36-42 – A csodák célja az, hogy az emberek megkapják a bizonyítékot, ami alapján hitre juthatnak Jézusban.
·          Mk 16:15-18 – Menjetek széles e világra, gyógyítsátok a betegeket, hirdessétek az evangéliumot, mutassátok be Isten jellemét mindenkinek.
·          Ézs 6:8 – Uram, itt vagyok, küldj el engem!

A közös ima javasolt felépítése és témái

·          Drága mennyei Atyám, tégy engem szolgáddá, és segíts, hogy hirdetni tudjam szereteted és megváltásod üzenetét!
·          Kegyelmed által, Uram, odaszentelem magam neked, hogy képzést kaphassak és szükséges lelki ajándékokat ahhoz, hogy általad választott módon hirdethessem az örömhírt.
·          Keresztelj meg engem Szentlelkeddel, hogy belülről jöjjön a késztetés az akadályok és félelmek legyőzésére! Add, hogy a megfeszített és feltámadott Krisztus megmentő üzenetének és hatalmának csatornája lehessek!
·          Áldd meg a lelkészek, bibliamunkások, tanítók és evangélisták erőfeszítéseit szerte a világon! Töltsd be őket nagy erővel és hatalommal! Bár gyermekeid milliói fogadnák el a megváltást minden évben!
·          Kérünk, add, hogy családjaink a te szeretetedet mutassák be otthonaikban és a lakókörnyezetükben! Kérünk, teremts összhangot az otthonokban, gyógyítsd meg az összetört kapcsolatokat, óvd meg a sebezhetőket az erőszaktól, és nyilvánítsd ki megszentelő erődet a látszólag reménytelen helyzetekben is!
·          Add, Urunk, hogy gyülekezeti tagjaink, lelkészeink és vezetőink szerte a világon naponta táplálkozzanak a te Igédből! Bár keresnénk téged naponta személyes imában is! Emlékeztess arra, hogy nélküled semmit sem cselekedhetünk!
·          Kérünk, hívj el ápolónőket és orvosokat, hogy új gyülekezeteket alapítsanak a Nyugat-Afrikai Divízió 22 országának 1978 népcsoportjában!
·          Imádkozunk a Transz-Európai Divízió 19 legkevésbé elért városának mintegy 49 millió lakosáért! 
·          Urunk, kérünk, add, hogy fiataljaink ne csak prédikáljanak, hanem ők maguk is egy-egy prédikáció legyenek! Kérünk, Istenünk, áldd meg a Globális Ifjúsági Nap rendezvényeit, és a 100 000 Fiatal Bevonása program kezdeményezéseit!
·          Urunk, imádkozunk azért a hét (vagy több) személyért, akik a személyes imalistáinkon szerepelnek. Add, hogy meglássák szükségleteiket és kinyissák szívüket a Szentlélek előtt!
·          Imádkozunk a jelenlevők személyes szükségleteiért is.

Javasolt énekek: Tégy engem békeköveteddé; Ó, Jézus a szívem úgy vár! (HÉ 136); Élj bennem drága Jézus (HÉ 212); Én Jézusom téged (HÉ 213); Itt az éltem, Jézusom (HÉ 234); Ha szívemben Istennek békéje él (HÉ 267)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése