2020. január 10., péntek

10 NAP IMÁDSÁGBAN 2020 - 3. nap PÉNTEK


10 nap imádságban 2020
Keressük és kérjük Isten Szentlelkét!

3. nap – Győzelem a Lélek által
 Azért azt mondom: Lélek szerint járjatok, és a test kívánságát ne vigyétek véghez!  (Gal 5:16)

Bizonyságtétel
„Jézust nem befolyásolták Sátán mesterkedései. Nem egyezett bele a bűnbe. Még gondolatban sem hajlott a kísértésre. Ez történhet velünk is. Krisztus emberi természete egységben volt istenségével, a benne lakozó Szentlélek vértezte fel a küzdelemre. Azért jött, hogy az isteni természet részeseivé tegyen minket. Amíg hit által egyek vagyunk vele, a bűn nem uralkodhat rajtunk. Isten megfogja kezünket, és segít, hogy megragadjuk Krisztus istenségét, és tökéletes jellemet öltsünk magunkra” (Ellen G. White: Jézus élete. Budapest, 2010, Advent Kiadó, 123. o.). 
Jerry kemény munkásember volt. Felnőtt életének nagy részét azzal töltötte, hogy vasszerkezeti szerelőmunkásként hidak és felhőkarcolók építésében vett részt. Olyan fickó volt, aki simán kilépett a semmi fölé száz méteres magasságban is egy keskeny vasgerendán, hogy hozzáheggesszen egy másikat. Igen, Jerry ügyes és kemény munkás volt, ugyanakkor rongálta a testét alkohollal, dohánnyal, drogokkal, szabad szerelemmel, zabolátlan életmóddal. Ha a munkahelyen közelébe került egy keresztény, Jerry azon nyomban célba vette szavaival és érzelmi nyilakkal, remélvén, hogy így gyorsan eltávolíthatja a munkából. Gyűlölte a kereszténységet és a keresztényeket egyaránt.
Ahogy azonban az 50. évéhez közeledett, egyre mélyebbre süllyedt a depresszióba. Egy nap eldöntötte, hogy végez magával. Ahogy hazafelé autózott, hogy otthon valóra váltsa öngyilkossági tervét, az út mellett meglátott egy táblát: Hetednapi Adventista Egyház. A Szentlélek egy gondolatot ültetett a fejébe. „Talán ők segíthetnek.” Jerry beállt egy parkolóhelyre, épp, amikor vége volt az egyházi iskolában a tanítási napnak. Megkereste az igazgatót, és mormolt valamit arról, hogy segítségre van szüksége. Az igazgató átnyújtotta Jerrynek a névjegykártyámat. „Tessék, a lelkészünk telefonszáma” – mondta neki. „Hívja fel, kérem!” Amikor Jerry aznap este felhívott, elmesélte, hogy bajban van, és a segítségemet kérte. Felhívtam a gyülekezetem egyik presbiterét, és együtt elmentünk Jerryhez.
A férfi részletesen mesélt a gondjairól, majd hozzátette: „Hihetetlen, hogy ilyen mélyre süllyedtem: egy lelkész van a nappalimban!” Elmondta, hogy kipróbált mindent, amit a világ adni tud, de semmi sem nyújtott megelégedést, úgyhogy elhatározta, hogy véget vet az életének. Én a következőt válaszoltam neki: „Jerry, nem próbáltál ki mindent, mert Jézus hátravan.” „Igazad van!” – fintorgott. „Jézust még nem próbáltam ki. Szóval, mit kéne tennem, hogy kipróbáljam Jézust?” Dióhéjban elmondtam neki az evangélium egyszerű üzenetét, majd megkérdeztem: „Van valami okod arra, hogy miért ne fogadnád be Jézust most az életedbe?” Mire Jerry: „Nincs, hiszen ha nem tesz értem valamit ma este, akkor végzek magammal.”
Megkértem Jerryt, hogy térdeljen le velünk, és ismételjen el utánam egy imát. Miután áment mondtunk, Jerry megragadta a karomat, és felkiáltott. „Láttad te is?” „Mit?” – kérdeztem. „Amikor áment mondtam, kinyitottam a szememet, és láttam egy alakot a fejem fölött, akinek nagyon gonosz tekintete volt. Eltűnt a plafonon át! Hinned kell nekem!” „Hiszek neked, Jerry!” – mondtam gyorsan. „És most hogy érzed magad?” Gondolkodott egy pillanatig, majd válaszolt: „Jól, nagyon jól! Már régen nem éreztem ilyen jól magam… de lehet, hogy még soha. Mi történt most velem?” „Jerry, épp most kérted Jézust, hogy jöjjön az életedbe, és bocsássa meg a bűneidet. Most a szívedben él. Az a gonosz lélek, akit láttál, ő próbált téged rávenni arra, hogy öld meg magad, de Jézus kiűzte belőled.”
Nagy öröm volt Jerry otthonában aznap este. Akkora, hogy új barátunk nem is tudott aludni. Kutatott a lakásában, összeszedte az összes alkoholt, drogokat, magazinokat, és mindenféle mást, amit bűnösnek gondolt. Az egész kupacot belezúdította egy lebomló tasakba, és eltemette másfél méter mélyre a gyümölcsösében. Másnap elment egy faiskolába, vásárolt egy facsemetét, és elültette az eltemetett dolgok fölé. Amikor elmentem hozzá látogatóba, e szavakkal mutatta meg nekem a fát: „Lelkész, az a gödör a földben és a frissen ültetett fa az életemet jelképezi. A régi Jerryt eltemettem ott, és az új gyümölcsfa jelképezi az új Jerryt, mert most már új életem van!”   

Bibliaszövegek, melyek alapján imádkozhatunk
·          Jn 16:8-11 – A Szentlélek munkája az, hogy meggyőzzön bennünket bűneinkről, és Jézushoz vezessen.
·          Ezékiel 36:25-26 – Isten új szívet, új elmét és új életet ígért nekünk.
·          2Kor 5:17 – Ha valaki Jézus Krisztusban van, új teremtés az. A régiek elmúltak.
·          Jn 8:36 – Valóban szabadok lehetünk Jézus Krisztus által.
·          1Thessz 4:3 – Isten akarata az, hogy a bűn feletti győzelemben járjunk.
·          Róm 6:14 – A bűn nem uralkodhat többé felettünk.
·          Mt 5:29-30 – Különüljünk el mindenkitől és mindentől, ami bűnre csábít.
·          Róm 12:21 – A negatív emberek és dolgok helyére kerüljenek pozitív emberek és dolgok.
·          Gal 5:19-26 – A test gonosz vágyait le lehet győzni a Lélek gyümölcsével.

Minden nap, amikor Jézushoz fordulunk és imádkozunk, megkapjuk bocsánatát és kegyelmét. Ahogy Izrael fiai naponta kimentek, hogy összegyűjtsék az égből hullott mannát, mi is úgy újítjuk meg naponta a kapcsolatunkat Jézussal, aki az Élet Kenyere (Jn 6:58). Az életünkben munkálkodó Szentlélek által valljuk meg bűneinket Istennek, fogadjuk el Jézus igazságát érdekünkben, és leszünk képesek ellenállni a gonosz kísértéseinek (Gal 5:16). 
A közös ima javasolt felépítése és témái
·          Drága Uram, tudom, hogy életemre vonatkozó akaratod az, hogy a te erőddel legyőzzek minden bűnt. Kérlek, tölts be Szentlelkeddel, és vezess el engem minden igazságra (Jn 16:13)!
·          Jézus nevében és az ő vérének érdemeiért megdorgálom sátánt és gonosz démonait az életemben. Kérlek, Uram, űzd ki a gonoszt az életemből és az otthonomból! Csakis az igazság, a te igazságod lakozzon itt!
·          Drága Atyám, töltsd be életemet a Szentlélek jelenlétével! Bár az ő hatalma áradna ki rajtam keresztül azok felé, akik még a bűn rabságában vannak! Vonzzad őket Jézushoz, hogy láncaik lehulljanak!
·          Uram, segíts, hogy türelmes és kedves legyek, és azok iránt is szeretetedet és együttérzésedet mutassam ki, akik zaklatnak vagy vádolnak!
·          Imádkozunk azokért, akik idős vagy beteg családtagjaikat gondozzák. Adj nekik türelmet, erőt, szeretetet!
·          Uram, kérlek, csillapítsd azok aggódását, akik halálos betegséggel küzdenek! Adj nekik bátorságot és Jézus békéjét!
·          Imádkozzunk minden helyi gyülekezet szombatiskolai/személyes szolgálatok osztályáért, miközben kutatják Isten tervét, hogyan érhetnék el a környezetükben élőket szeretetteljes szolgálattal, bibliaórákkal és személyes bizonyságtétellel!
·          Imádkozunk a Szentlélek keresztségéért fiataljaink és ifjúságvezetőink életében ApCsel 1:8 alapján. Kérjük Isten különleges áldását a fiatalokra, akik különböző missziós és imaszolgálati tevékenységekben vesznek részt.
·          Urunk, kérünk, mutass tőled jövő módszert arra, hogyan érjük el a világunkban lévő Jerikókat a hármas angyali üzenettel, s bennük a Ráhábokat Krisztus megváltásának üzenetével.
·          Kérünk, áldd meg a 100 napos imaközösséget (március 27-július 4), ami a 2020-as Generál Konferencia Ülésig tart. Töltsd ki Szentlelkedet, miközben imádkozunk bölcsességért és közeli visszatérésedért.
·          Imádkozunk a listánkon szereplő hét (vagy több) személyért [itt említsük meg a neveket is, ha helyénvalónak tartjuk].
·          Helyi imakérések.
Javasolt énekek: Tisztítsd meg a szívemet; Mint látod hűtlen szolgaként (HÉ 177); Várj ember szíve készen (HÉ 193); Már hallom, Jézusom (HÉ 195), Átadom ma életemet   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése