2020. január 12., vasárnap

10 NAP IMÁDSÁGBAN 2020 - 5. nap VASÁRNAP


10 nap imádságban 2020

Keressük és kérjük Isten Szentlelkét!

5. nap – A Szentlélek gyümölcse
 „De a Lélek gyümölcse szeretet, öröm, békesség, hosszútűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség. Az ilyenek ellen nincs törvény. (Gal 5:22-23, ÚRK).

Bizonyságtétel

„Egyértelmű, hogy az igazságot a Szentlélek ülteti mindazok szívébe, akik szeretik és értékelik Őt, mint szent ajándékot. A szeretet az ilyen szívben élő víz forrásaként buzog fel, mégpedig örök életre. Ha ilyen szeretet indítja, Isten szolgája fáradhatatlanul végzi Krisztus munkáját” (Ellen White írása, Review and Herald, 1894. február 13., 3. o.).

A gyülekezetünk egyik diakónusának, akit egyébként segítőkész és befolyásos embernek ismert mindenki, volt egy komoly jellemhibája, amiről csak a felesége és a gyermekei tudtak. A munkahelyen vagy szabadidejében egyaránt a lehető legszeretetteljesebb ember volt – másokkal. Otthon viszont sokszor teljesen elviselhetetlen; szeszélyes és ingerlékeny volt. Néha olyan dühbe gurult, hogy sértegetni kezdett mindenkit, és keményen megbüntette a gyerekeket.
Ez a férfi tisztában volt a hibájával. Utálta magát azért, hogy otthon folyton robban. Világos volt előtte, hogy másként él a nyilvánosság előtt, és másként otthon. Néha arra gondolt, el kellene mennie indulatkezelő tréningre, de félt annak következményeitől, hogy megvallja problémáját a gyülekezet előtt. Azt is tudta, hogy tanácsadásra lenne szüksége, de már a gondolatot is ellenszenvesnek találta, hogy fizessen valakinek azért, hogy meghallgassa őt. Büszkesége megakadályozta abban, hogy megkapja a szükséges segítséget. Vallásos volt, de nem lelki – szüksége volt megtérésre és a Szentlélek átalakító hatalmára az életében.
Egyik ősszel egy prédikátor jött a városba és ébredési összejöveteleket tartott. A közösségben betöltött pozíciója folytán ez a diakónus minden alkalmon részt vett, habár a szíve olyan kemény volt, mint a kő. Sok ima előzte meg ezt a programot, és a Szentlélek csodálatos módon dolgozott. Egy fiatal nő megújította kapcsolatát Jézussal, és nyilvánosan megvallotta bűneit, kérve a közösség imáit és támogatását. Egy nem keresztény asszony, aki a barátjával érkezett, szintén átadta életét Jézusnak. Emberek élete változott meg, ahogy előrementek az emelvényhez a felhívások alkalmával.
Egyik este, már a sorozat vége felé, a felhívás elhangzásakor a diakónus is felállt. Könnyekkel az arcán előrement másokkal együtt, akik szívükben válaszoltak a felhívásra. Ott, mindenki szeme láttára térdre esett, felemelte a kezét, és hangosan kiáltotta: „Istenem, légy segítségül nekem, bűnösnek!” Az emberek, akik ismerték Őt, megdöbbentek ezen a nyilvános imán, de ez még nem minden. A diakónus felállt, szembefordult a hallgatósággal, és így szólt: „Szörnyű dühkitöréseim vannak. Nem vagyok olyan férj és apa, amilyennek lennem kellene. Meg kell vallanom bűneimet, segítséget kell kérnem, és olyan családapává kell válnom, amilyennek ti mindnyájan gondoltok engem.” Ekkor már a felesége és a gyerekek is ott voltak körülötte, és ölelték, ahogy tudták. A gyülekezeti tagok is odagyűltek köréjük, a lelkész rátette a kezét a vállára, és egy komoly imádságot mondtak érte.
A diakónus betartotta a szavát. A lelkész segítségével talált egy tanácsadót, és indulatkezelési tréningre is járt. Ami a legfontosabb: heti bibliatanulmányokat kezdett a lelkésszel – nem azért, hogy megértse a tantételeket, hanem, hogy valódi közösségre találjon Jézussal. A Szentlélek megáldotta ezt a diakónust, és kezdte megérlelni benne a Lélek gyümölcsét. Nem csak a felesége és a gyerekek látták a változást, hanem a gyülekezeti tagok és a szomszédok is. A diakónusnak béke költözött a szívébe. Sokkal jóságosabb lett. A felesége és a gyerekek iránt tanúsított kedvessége és szeretete mindenki számára nyilvánvaló volt. Jézus öröme és áldása a Szentlélek által igazi kis mennyországgá változtatta a diakónus otthonát.  

A közös ima javasolt felépítése és témái

·          Drága Jézus, szeretném a jellemedet tükrözni mindenki felé, akit ismerek, s azok felé is, akikkel találkozom. Tölts be Szentlelkeddel, és add, hogy Lelked gyümölcse ragyogjon a szívemből!
·          Kérlek, segíts hitelesebb kereszténnyé válnom leginkább otthon, mint bárhol máshol. Bár azok láthatnának téged leginkább bennem, akik a legjobban ismernek!
·          Uram, add, hogy az áldás folyója legyek, miközben megosztom a környezetemben élőkkel a te szeretetedet, örömödet és békédet!
·          Miközben időt töltök az imával és a bibliatanulmányozással, kérlek, keresztelj meg a Szentlélekkel! Bár kegyelmed végtelen árja áradhatna rajtam keresztül a szenvedő világba!
·          Áldd az Urat, én lelkem, és magasztald az ő szent nevét! Békéje töltse be szívemet!
·          Urunk, kérünk, újítsd meg mindazon szolgáidnak szívét, akik fáradtak és csüggedtek! Emlékeztesd őket arra, hogy a te akaratodat cselekszik. Kérünk, add, hogy láthassák munkájuk gyümölcsét, még ha az egyetlen lélek is! 
·          Urunk, megemlékezünk szombatiskolai tanítóinkról. Kérünk, tudasd velük, milyen fontos a gyermekeinkért végzett munkájuk!
·          Urunk, kérjük vezetésedet a sok befolyásközpont számára, az egészségügyi és családi programokra, valamint a cserkészcsapatokra szerte a világon!
·          Urunk, imádkozunk, hogy egyre több és több fiatal vegyen részt a nagyvárosi misszió programjaiban.
·          Imádkozunk, hogy segíts szeretni és megtartani az új gyülekezeti tagokat.
·          Urunk, kérünk, mutasd meg, hogyan juttathatunk el (nyomtatott és elektronikus formában) minél több irodalmat a környezetünkben élőkhöz! Imádkozunk, hogy az emberek elolvassák, és a Szentlélek meggyőzze őket a bibliai igazságokról.
·          Imádkozunk azért a hét személyért, akik az imalistánkon szerepelnek. Kérünk, dolgozz hatalmasan az életükben! Igényeljük 1jn 5:16 ígéretét.
·          Imádkozunk a jelenlevők személyes szükségleteiért is. 

Javasolt énekek:  Tüzed, Uram Jézus; Az én napom Jézus (HÉ 80); Jézus vezessél, mint pásztor (HÉ 313); Az áldott égi szó vezet (HÉ 217); Világosságom vagy, Uram (HÉ 252); A megnyitott szent Biblia (HÉ 476)


2 megjegyzés:

  1. Hála ez itt olvasotakért és valóban mindanyiunknak szükségünk van az őszinteségre és kinem mondott őszinte bűnvallomásunkra ,Úram szeretném a te lábaid elé lélekben leborúlni és kérni a te megbocsajtásodat az én lelkemre is hogy ne cipeljem e terheket hanem átadott szívemet tenéked és te adj kérlek hozzá erőt ,lelki békét és mindig szemünk ellőtt tartva a te végtelen Szeretetedet és jóságodat . A környezetemben is legyek példa a családom számára és a környezetemére is Ámen . Mindenható vagy és semmi sincs előtted elrejve dolgok Ámen .

    VálaszTörlés