2018. január 15., hétfő

10 napos imaközösség - 6. nap - HÉTFŐ

A teljes anyagot itt lehet letölteni: http://adventista.hu/esemeny/tiz-napos-imakozosseg/
A napi anyagok pedig itt lehet olvasni: http://40reggeljezussal.blogspot.hu/

6. nap – AZ ÖV

„Az Úr Istent pedig szenteljétek meg a ti szívetekben. Mindig készek legyetek megfelelni mindenkinek, aki számot kér tőletek a bennetek levő reménységről, szelídséggel és félelemmel.” (1Pt 3:15)

A főpap számára az a tény, hogy selyemövvel körül volt övezve azt jelentette, hogy teljesen fel volt készülve a szolgálatra. Így nekünk is mindig késznek kell lennünk a szolgálatra és a bizonyságtevésre.

Isten népét az alapján lehet felismerni, hogy mint nép mindenestül, teljes szívéből őt szolgálja, nem a maga dicsőségét keresve, valamint szem előtt tartja, hogy igen ünnepélyes szövetség által az Úr és kizárólag az ő szolgálatára kötelezték el magukat. (Christian Service, 236. oldal)
Mit jelent Istent szolgálni? – azt, hogy hasonlítunk jellemére, az ő példáját követjük. Istent szolgálni azt jelenti, hogy engedelmeskedünk neki, hogy megtartjuk az Ő parancsolatait, hogy nyíltan megvalljuk álláspontunkat, nem a nagy hitehagyó fekete zászlaja alatt, hanem Immánuel véráztatta zászlaja alatt. Azok, akik Istent szolgálják, hűségesen igyekeznek engedelmeskedni akaratának. Így mutatják meg, hogy melyik hadsereghez tartoznak. (Signs of the Times, 1899. február 1.)
Bármi legyen a foglalkozásunk, Isten Igéje azt tanítja, hogy „az igyekezetben ne legyetek restek; lélekben buzgók legyetek; az Úrnak szolgáljatok.” „Valamit hatalmadban van cselekedni erőd szerint, azt cselekedjed”, „tudván, hogy ti az Úrtól veszitek az örökségnek jutalmát: mert az Úr Krisztusnak szolgáltok” Róm 12:11; Préd 9:12; Kol 3:24. (Krisztus példázatai. Budapest, 1999, Advent Kiadó, 239. oldal)
Mindig legyél készen másoknak is adni abból a világosságból, amit kaptál! Valld meg a tetteid mögött rejlő elveket; ne titkolózz! Vallj színt, mert látványossága vagy a világnak, az angyaloknak és az embereknek. Ne vonakodj felelősséget vállalni. Nem szolgálhatsz Istennek és a Baálnak. Isten arra vágyik, hogy fiai és lányai bátran kiálljanak az igazság mellett, hogy az emberek megtalálják őket a nehézség idején. (Signs of the Times, 1900. augusztus 1.)
Az Úr azt szeretné, hogy lélekmentők legyetek, ezért - bár nem kell ráerőltetni az emberekre a hitelvi pontokat -, de „mindig készek legyetek megfelelni mindenkinek, aki számot kér tőletek a bennetek levő reménységről, szelídséggel és félelemmel”. (1Pt 3:15) Miért félelemmel? Féljetek attól, nehogy szavaitok önelégültség-ízűek legyenek, nehogy rosszul átgondolt szavakat ejtsetek ki, nehogy szavaitok vagy beszédmódotok ne legyenek krisztusiak. Járjatok szorosan Krisztussal és úgy mutassátok be az igazságot, ahogy az Őbenne van! (Manual for Canvassers, 34. oldal)
Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat. (Mt 5:16).
Isten arra vágyik, hogy minden hívő lélekmentő legyen; és Ő meg fog áldani mindenkit, aki bizalommal fordul hozzá bölcsességért és vezetésért. Ahogy körültekintően mozdulnak, a bölcsesség útján járnak és hűségesek maradnak az Úrhoz Izrael Istenéhez, Krisztus egyszerűsége és tisztasága, amely megmutatkozik az élet dolgaiban, bizonysága lesz igazi vallásosságuknak. Mindennel, amit mondanak és tesznek, megdicsőítik annak nevét, akit szolgálnak. 
A hívő, aki át van itatódva a misszionáriusi lelkülettel, egy élő levél, akit mindenki ismer és olvas. Az igazság nem színlelt szavakkal hagyja el ajkait. Kegyessége, buzgalma és odaszentelt ítélőképessége nap mint nap növekszik és a hitetlen világ meglátja, hogy élő közösségben van Istennel és tőle tanul. A megtért ajkakról származó szavakhoz erő társul, amely megérinti a hitetlenek hideg szívét; mert még azok is, akik nem ismerik Istent, meg tudják különböztetni az emberit az istenitől.
Testvéreim, érzitek a szent igazság megszentelő erejét szívetekben, életetekben és jellemetekben? Rendelkeztek azzal a bizonyossággal, hogy Isten az Ő drága Fiáért megbocsátotta bűneiteket? Igyekeztek olyan lelkiismerettel élni, amelyből hiányzik az Isten és ember elleni támadás? Gyakran könyörögtök Istenhez barátaitokért és szomszédjaitokért? Ha megbékéltetek Istennel és mindent oltárára helyeztetek, sikeres lélekmentők lehettek. Manuscript Releases, 8. kötet, 212-213. oldal) 
Szavaink legyenek kedvesek, amikor lelkeket akarunk nyerni. Isten bölcsesség lesz azok számára, akik a bölcsességet isteni forrásból keresik. Mindenütt lehetőséget kell keresnünk. Imádkozva kell figyelnünk és készen kell lennünk arra, hogy mindenkinek megválaszoljunk, aki a bennünk levő reménységről kérdez. Azért, hogy ne keltsünk kedvezőtlen benyomást abban az emberben, akiért Krisztus meghalt, szívünket Istenhez kell emelnünk, hogy amikor a lehetőség jelentkezik, rendelkezzünk a megfelelő szavakkal, amelyeket a megfelelő időben tudunk elmondani. Ha felvállalod az Istenért való munkát, a Szentlélek lesz a segítőd. A Szentlélek alkalmazni fogja a szeretetben mondott igazságot az emberben, akinek bizonyságot teszünk. Az igazság csíraképes lesz, amikor Krisztus kegyelmének a befolyása alatt mondjuk. (The Publishing Ministry, 307. oldal)

A közös ima javasolt formája

Dicsőítés
·          Urunk, imánkat azzal kezdjük, hogy dicsőítünk téged azért, aki vagy – védelmezőnk és oltalmunk.
·          Köszönjük annak az előjogát, hogy bizonyságtevőid lehetünk.
·          Köszönjük, hogy amikor elhívsz a szolgálatodra, erőt és képességeket is adsz hozzá.
Bűnvallás és a bűn feletti győzelem kérése
·          Atyánk, kérünk, mutass rá arra, hogy mely bűnöket kell személyesen megvallanunk. Győzelmet kérünk ezek fölött a bűnök fölött.
·          Bocsánatot kérünk azért az időért, amikor nem akartunk szolgálni neked.
·          Bocsánatot kérünk azért az időért, amikor nem akartunk a bizonyságtevőid lenni.
Könyörgés és közbenjárás
·          Urunk, kérünk, adj készséges szívet, hogy neked szolgáljunk!
·          Taníts bennünket arra, hogy úgy ragyogjon a mi világosságunk az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteinket, és dicsőítsék a mi mennyei Atyánkat (Mt 5:16)!
·          Segíts meglátnunk a lehetőségeket, amelyeket azért adsz, hogy neked szolgáljunk!
·          Kérünk, adj megfelelő szavakat a bizonyságtevésre, amikor erre lehetőség nyílik!
·          Urunk, segíts, hogy csak egy Urat szolgáljunk (Mt 6:24)!
·          Add, hogy családjaink bemutassák a te szeretetedet otthonainkban és környezetünkben. Kérünk, teremts összhangot az otthonokban, gyógyítsd a széttört kapcsolatokat, védd a gyengéket az erőszaktól és mutasd meg a te megszentelő hatalmadat a látszólag reménytelen helyzetekben!
·          Urunk, imádkozunk a sok száz globálmissziós úttörőért, akik gyülekezeteket alapítanak a még el nem ért emberek között! Közülük sokan egyedül vagy nehéz körülmények között dolgoznak; Ezért imádkozunk az ő biztonságukért, bölcsességért és sikerért.
·          Áldd meg az Adventista Szakemberek Hálózatának erőfeszítéseit! Adj nekik lehetőséget, hogy tanítványokká tegyék a tanult és előkelő embereket a városi környezetben!
·          Különleges oltalomért imádkozunk azok számára a gyülekezeti tagok számára, akik napi rendszerességgel tapasztalnak zaklatást és fenyegetettséget vallásos meggyőződésük miatt. Adj nekik bölcsességet és bátorságot!
·          Urunk, imádkozunk azért a hét (vagy több) személyért, akik a személyes imalistáinkon szerepelnek. Adjad, hogy megnyissák életüket a te Szentlelkednek, és bizonyságtevőiddé váljanak!
·          Imádkozunk a jelenlevők személyes szükségleteiért.
Hálaadás                                                                 
·          Köszönjük, Urunk, hogy formálod a mi jellemünket a te szolgálatod által.
·          Köszönjük azt az örömet, amely a rólad való bizonyságtevésből származik.
·          Köszönjük, hogy Jézus példát adott nekünk arra, hogy hogyan szolgáljunk.


Javasolt énekek: Fel, mert eljő az éjjel (HÉ 292); Ó, Sion, ébredj (HÉ 294); Vigyázzatok és imádkozzatok (HÉ 437); Ébredj bizonyságtévő lélek (HÉ 291); Ó! Jézusunk az ügy tied (HÉ 296); Oly szent a szeretet (HÉ 311); Isten szívén megpihenve (HÉ 310); Ó, mily hű barátunk Jézus (HÉ 300); Csak egy kicsiny kis gyertya

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése