2019. január 16., szerda

10 napos imaközösség - 8. nap SZERDA- január 16

10 nap imádságban 2019

Egy mélyebb tapasztalat

8. nap – A dicsőséges cél

„Közel van az ÚR a megtört szívűekhez, és megsegíti a megsebzett lelkeket” (Zsolt 34:18, ÚRK)

Egy kéthetes misszióúton voltunk Iloilo városában a Fülöp-szigeteken, amikor a gyülekezet irodájában hívtak. „Van egy hívásod az Egyesült Államokból. Gyere gyorsan!” Dobogó szívvel rohanta az irodába, és felkaptam a telefont. Kifulladva szóltam bele. „Halló!” A vonal másik végén könnybe fúló hangot hallottam. „Jodi, Danny meghalt!” A szívemhez kaptam döbbenetemben. „Hogyan?! Mi történt?” – kérdeztem.

Legfiatalabb öcsém, Frank közölte a hírt, hogy idősebbik bátyánkat, Danny-t, aki alkoholista és drogfogyasztó volt, egy tűvel a karjában találták meg egy motelszobában. Túladagolta a heroint, és alkoholt is ivott rá. Ez végzetes volt. Sokkos állapotba kerültem, sírva vetettem magam a férjem karjaiba. Túl messze voltam, nem tudtam a családommal lenni, sőt, további egy hetet kellett várnom, hogy a misszióút véget érjen.

A hosszú repülőúton rám törtek a gyerekkori emlékek. Eszembe jutott, milyen jókat játszottam a bátyámmal. Arra is emlékeztem, hogy mennyire vigyázott rám. Aztán végiggondoltam Danny életét, a döntéseket, amiket hozott. Fájt a szívem érte, akartam, hogy jobb élete legyen, ismerje meg Istent, és találjon békét és megnyugvást.

Danny mindig könnyen szerzett barátokat. Ő volt a társaság középpontja, bárhol is járt. Ám amikor a középiskolába került, olyan fiúkkal barátkozott, akik buliztak, ittak, drogokkal kísérleteztek. Nemsokára alkoholista és drogfüggő lett, gyakran került a városi fogdába és a bíróság által elrendelt elvonókúrákra. Végül a kirendelt védőügyvéd figyelmeztette őt, ha nem távozik a városból, hogy messze legyen a haverjaitól, akkor valószínűleg börtönben fogja végezni. Így hát Danny egy ideig nálunk lakott.

Ebben az időszakban mutatott némi érdeklődést a lelki dolgok iránt. Részt vett a családi áhítatokon és beiratkozott a bibliai levelező iskola egyik kurzusára. Mindenre tudta a helyes választ, és rekord idő alatt kitöltötte a tanulmányokat. Az élete más irányt vett, és mivel már stabilnak hitte magát, hazament. Hamarosan már a régi barátokkal töltötte az idejét, keményebb drogokra szokott rá, s ez végül az életébe került. Mennyire összetörhette Isten szívét, amikor abban az állapotban, a káros szokások rabjaként lealacsonyodva látta egyik drága gyermekét, akiért lefizette a megváltás árát! „Az Isten, aki maga a szeretet, szenved és könnyeket hullat az Alkotója képmására teremtett ember fölött, aki nem fogadja el az ő szeretetét” (The Spirit of Prophecy, 3. köt., 13. o.).

Én is iszonyúsan féltettem és sajnáltam Danny-t. A családunk számára nagy kín volt végignézni a függőséggel folytatott harcát. Sokszor megkárosította a szüleinket, lopott tőlük, hogy ki tudja fizetni a szert, és hazudott is, hogy leplezze a valódi helyzetét. Ők nem tudták megengedni maguknak, hogy velük éljen, így lett hajléktalan. Anyánk szívét összetörte a gondolat, hogy a fia az utcán alszik télen is, melegedőkben étkezik, ha egyáltalán eszik valamit, és az utcákon kóborol, hogy drogot szerezzen. Sokszor adott neki újabb és újabb esélyt, de a testvérem sosem változott meg. Egyedül halt meg. Nagyon kiábrándultam ebből a világból, elkeserít, ahogyan sátán manipulálja azokat, akik Krisztus nélkül gyengék. Sosem volt Isten terve az, hogy az emberiség szenvedve, magányosan, sátán rabságában vonszolja át magát az életen.

Sokszor gondolkodom, vajon Danny hitte-e, hogy Isten szereti őt. Azon is tűnődöm, mi zajlott le benne élete utolsó pillanataiban. Felkiáltott Istenhez? Üdvözülni fog? Ebben az életben nem tudom meg a választ, de hiszem, hogy mennyei Atyánk Danny fölött tartotta a kezét születésétől kezdve. Tudom, hogy Isten szeretete állandó kísérője volt, jóságával mindig vonzotta őt, és üdvösségre hívta.

A közös ima javasolt formája

Dicsőítés
·          Urunk dicsőítünk téged legnagyobb Ajándékodért, Jézusért, aki meghalt, hogy megváltson minket és szeretteinket.
·          Urunk, dicsőítünk téged azért, hogy hallod, amikor hozzád imádkozunk, és akaratod szerint válaszolsz is.
·          Dicsőítünk téged életet megváltoztató hatalmadért!

Bűnvallás és a bűn feletti győzelem kérése
·          Atyánk, kérünk, mutasd meg nekünk, hogy mely bűnöket kell személyesen megvallanunk. Győzelmet kérünk ezek fölött a bűnök fölött.
·          Kérünk, bocsásd meg azokat az eseteket, amikor nem akartuk követni a te akaratodat, amelyet a te Igédben találhatunk meg.
·          Köszönjük, hogy megbocsátasz nekünk 1Jn 1:9 szerint.
Könyörgés és közbenjárás
·          Urunk, közbenjárunk azokért, akik a körülmények áldozatai, vagy függőségek rabjai. Kérünk, törd össze az őket megkötöző láncokat! Bár visszanyerhetnénk őket neked szeretetünk és törődésünk által! 
·          Adj nekünk megértő, együttérző szívet a bennünket kihasználó családtagjaink iránt! Segítsd őket, hogy meglássák a te szeretetedet a mi tetteink által is.
·          Kérünk, taníts meg, hogyan hirdethetjük alapvető bibliai hitelveinket világosan, kreatívan és biblikus hitelességgel! Bár Jézus lenne hitünk középpontjában!
·          Kérünk, készíts fel fiatalokat arra, hogy gyülekezeteket alapítsanak az Észak-Amerikai Divízió 9 országának 789 népcsoportjában!
·          Kérünk, készíts fel önkénteseket, akik örömmel szolgálnának az Izraeli Misszióterület 70 népcsoportjában!
·          Kérünk, hívj el imaharcosokat, hogy közbenjárjanak a Dél-Ázsiai Divízió 4 országának 2568 népcsoportjárt!
·          Kérünk, küldj orvosmisszionáriusokat, hogy gyülekezeteket alapítsanak a Kelet-Közép-Afrikai Divízió 11 országának 830 népcsoportjában!
·          Imádkozunk a Dél-Ázsiai-Csendes-Óceáni Divízió kiadóhivatalaiért.
·          Imádkozunk, hogy töltsd be Zsolt 32:8 ígéretét mindazokon, akik a Tíznapos Missziós Kihívásban részt vesznek!
·          Köszönjük, Atyánk, hogy elküldöd Szentlelkedet, és munkálod azok megtérését, akik az imalistánkon vannak!
·          Imádkozunk a jelenlevők személyes szükségleteiért is.

Hálaadás                                                                                 
·          Urunk, köszönjük, hogy sátánnak nincs hatalma felettünk.
·          Köszönjük, hogy menekülési útvonalat adsz, és a kísértés nem győzhet felettünk (1Kor 10:13). 
·          Köszönjük, hogy ha Te megszabadítasz bennünket, akkor valóban szabadok leszünk! (Jn 8:36).
·          Köszönjük már előre, hogy meghallgatod imáinkat!

Javasolt énekek: Átadom ma életemet; Én életemnek Istene (HÉ 40); Nyisd meg a szemem; Csak téged dicsér mindenkor (HÉ 45); Tégy foglyoddá Uram (HÉ 192); Ne én, csak Krisztus (HÉ 215); Nagy kegyelmed árad (HÉ 57); Szent Bibliámat szeretem (HÉ 73); Jó pásztorom nékem (karének)

Ígéretek, melyeket igényelhetünk, amikor imádkozunk

·          „Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőségesen a Krisztus Jézusban.” (Fil 4:19, ÚRK)
·           Meggyógyítja a megtört szívűeket, és bekötözi sebeiket. (Zsolt 147:3)
·          „Azt mondom az ÚRnak: oltalmam és váram, Istenem, őbenne bízom!
Mert ő szabadít meg téged a madarász csapdájából, a veszedelmes dögvésztől.” (Zsolt 91:2-3, ÚRK)
„Azért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az, a régiek elmúltak, íme, újjálett minden.” (2Kor 5:17)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése